Разговори между ГЕРБ и ДПС за подкрепа за кандидатурата на управляващите за президент не се водят.

Това заяви в студиото на Нова телевизия вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова с уточнението все пак, че тя не знае за такива разговори, а и е извън процеса на номинация и подготовка за предизборна кампания.

Като социолог вицепремиерът коментира, че опитът до този момент показва, че ДПС се включват в изборите едва на втория тур.

По темата за късното обявяване на кандидатурата на ГЕРБ Бъчварова заяви, че това се прави включително, за да се избегне обстановката в България, която е изключително неприятна, тъй като всеки ден може да се провокира неимоверен скандал.

Не разбирам защо така безогледно се лъже и клевети”, заяви Бъчварова по повод обвинението от страна на БСП за връзка между МВР и казуса с Царските конюшни.

Вицепремиерът коментира, че е възможно и да е „димка” скандалът около купуването на дипломатическия клуб в Бояна от трима младежи на двайсет и няколко години, но посочи, че казусът трябва да се провери от съответните институции, включително и от Агенцията за приватизация.

Схемите с фиктивни фирми са изключително широко разпространени, но трябва да се види съответната сделка дали е в рамките на закона и защо законът допуска такива практики, допълни Бъчварова.

По темата за поредното интервю с обвинения на Цветан Василев вицепремиерът лаконично препоръча той да представи и доказателства за твърденията си. По думите й, за да се самосезира прокуратурата „трябва да знаем какво е било и как е станало“.