Пламен Николов ли ще взима решенията? Това не се струва много вероятно на депутата от "Демократична България" Борислав Сандов.

Той отново припомни, че кандидатът за премиер на ИТН бил предложен в последния момент с технически финтове. По всичко изглежда, че Слави Трифонов взима решенията в ИТН. Слави Трифонов не е ли човек, който стои в своя кабинет, някои друг говори вместо него, но когато трябва да взима решения, той ги взима, убеден е Сандов.

Той потвърди тезата на цялата парламентарна група на ДБ, че не искат министерски постове и кресла. ДБ искат писмено споразумение за изпълнение на целите от бъдещото правителство. Разговорът не е дали харесваме Пламен Николов или не, а е разговор за управлението на държавата, подчерта Сандов.

Христо Иванов не приема сламени човеци, а доказани бойци

Христо Иванов не приема сламени човеци, а доказани бойци

Темата за ДПС е най-малкото неудобна за ръководството на ИТН

ДБ очакват от ИТН и Слави Трифонов нормални политически процеси. Ние не искаме коалиция, обаче да нямаме думата дали Пламен Николов става за премиер или за министър - това не е сериозно, коментира Сандов.

"Това не е конно състезание. Това, че Слави Трифонов и ИТН са първа политическа сила имат малко повече депутати от ГЕРБ. Уравнението за мнозинство в Народното събрание е до 121, но ние сме свидетели на друг сценарий - ГЕРБ да не участват в гласуването и така да намалят кворума за взимане на решение. Това означава ли, че Бойко Борисов е помилван от ИТН", запита Сандов.

ИТН, за да имат подкрепата на ДБ за съставянето на кабинет, трябва да имат споразумение, което е подробно разписано като политики , за да не могат да завъртят обратен завой. Ако ИТН смятат, че в четвъртък ще дойдат и ще ни кажат "ето това е", трудно можем да вземем решение, призна Сандов.

ИТН до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

ИТН до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

Дайте да не се делим на умни и красиви, а да работим, защото държавата го е закъсала жестоко, призова Филип Станев.

Решенията в ИТН се взимат вместо от Банкя, Сараите или от джипката, от друго място, посочи Сандов. Той се надява на сериозен завой в политиката на ИТН, ако искат обединение и изолиране от досегашната власт.

ДБ са готови да минат в опозиция, ако ДПС подкрепи правителството на ИТН.