Бойко Борисов готви следващ вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски. Това стана ясно от коментарите му в кулоарите на НС, минути след провала на третия опит да бъде свалено правителството.

Защо не дойде Волен Сидеров, попита той, констатирайки липсата в зала на лидера на Атака.

Бойко Борисов не очаквал този вот да мине, именно заради липсата на националиста, който протестирал срещу Цветлин Йовчев, а днес дори не дошъл в парламента.

Управлението е бетонирано с Волен Сидеров, каза още лидерът на опозицията. Започва вече да ми става много забавно - ходи да прави митинги срещу областния управител на Хасково, назначен от ДПС, а не идва тука да свали правителството, което го назначава, подчерта Бойко Борисов.

Иначе той е на мнение, че днешният вот е бил успешен, а доказателство за това били репортажите за ширещата се битова престъпност. Държавата направо се е разпаднала, смята лидерът на опозицията.

От ГЕРБ също така атакуват Изборното законодателство на Мая Манолова. Лидерът на партията се оплака, че не е изготвен цялостен доклад, който да бъде гласуван в пленарна зала.

Припомняме, вчера не беше постигнат консенсус в комисията на Манолова по някои текстове и спортните моменти бяха оставени в „ръцете" на пленарна зала.

По този повод Бойко Борисов е категоричен: „Това не е плод-зеленчук. Те трябва да ни представят целия доклад, за да можем да го коментираме. До този момент нямаме изборен кодекс, представен от Мая Манолова".

Как да гласувам за нещо, което го няма, допълни Борисов.

Дали изборният кодекс ще бъде предаден на Конституционния съд, партията тепърва ще решава.

Бойко Борисов коментира и други теми, като определи отношението на транспортния министър към превозвачите като безпардонно. Да замине министъра, когато вече 10-15 дни границата е блокирана с километри опашка, той да иде на почивка в Сингапур, недоволен е лидерът на опозицията. Това е гавра с превозвачите, смята той.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да критикува и вчерашния бизнес форум. От него станало ясно, че ДПС им изтеглило „ушите на милите социалисти" с позицията, че плоският данък остава.

Иначе преди вота Борисов бе посрещнат от журналиста Сашо Диков с комплимент, че е много хубав.

"Да не си станал от БСП. Мъже да започнат да си правят комплименти рано сутрин, до никъде няма да докараме", му отвърна лидерът на ГЕРБ.

Крачка преди пленарна зала Бойко Борисов отвърна на въпрос за изказванията на своя заместник Цветан Цветанов по отношение на главния прокурор Сотир Цацаров и скандалния депутат Делян Пеевски, че когато човек каже нещо, трябва да го подкрепи с документи.