Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува с хартиена бюлетина. По-трудно ще е утре и вдругиден, обяви пред медиите той, веднага след като упражни правото си на глас. Той призова всички на гласуват, макар че очаква висока избирателна активност. Днес е лесно, от утре ще е трудно, заяви Борисов и веднага започна да говори за инфлацията, бюджета. Според него служебното правителство вече "се задъхва" и трябва да се направят много неща в държавата.

Борисов очаква и повече мъдрост от политиците, "въпреки че сега изглеждаме сами срещу всички". Самият той самият увери, че винаги е демонстрирал компромисност.

Бойко Борисов е готов да бъде депутат и си пожела с "мъдростта и опита, който имам, да мога да убеждавам колегите". Най-доброто за България е да има редовно правителство, изтъкна той и се обяви за стабилна коалиция, която е нужна, за да се състави стабилно правителство.

Ако няма мнозинство, няма да има приет бюджет и ще фалира държавата, както се опасява лидерът на ГЕРБ.

Борисов отрече да се чувства народен спасител като други политици.

Трябва да стоим на страната на демократичния свят, каза той за войната в Украйна. Ако искаме да извършим политически атентат над страната, по думите му, ще отидем и на следващи избори. Най-лошият сценарий е да не се състави редовно правителство, смята лидерът на ГЕРБ.

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание
на живо

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание

27.27% избирателна активност към 16 ч. измери ЦИК