Борисов подкрепя създаването на анкетна комисия за ЧЕЗ. Това стана ясно в началото на днешното правителствено заседание.

"Подкрепихме Анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата - да се извади всичко през годините, защото изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам. Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречил. Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества", заяви Борисов.

По думите му е имало и наказания и визира отношението от тогавашната ДКЕВР и прокуратурата.

"Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреностната и разпределителна системата, което им е ангажимент. Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ вчера това, което разбрах, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка. Оттук нататък - Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия, който, хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне".

Припомняме, по-рано днес в Народното събрание социалистите поискаха да бъде създадена анкетна комисия по казуса с ЧЕЗ, която щяла да установи, ако има нещо нередно около сделката с активите на дружеството у нас. Мнозинството подкрепи левицата.

Държавата не може да помогне на Гинка Върбакова

Държавата не може да помогне на Гинка Върбакова

Теменужка Петкова вижда изкуствено напрежение за "ЧЕЗ"