Реформаторите не приемат бюджет 2018 г. Като опозиционна партия те възроптават на предложения проект на държавен бюджет за догодина.

Тяхната позиция е, че бюджет 2018 г. поставя бизнеса на колене. Натоварването за предприемчивите ще се увеличи с около 10% от силовото административно вдигане на осигуровки и заплати, аргументират се от РБ и изтъкват, че това представлява сериозно отстъпление от постиженията на България в свободната инициатива и пазарна икономика.

"Разхлабваме коланите" с новия бюджет, критикува експерт

"Разхлабваме коланите" с новия бюджет, критикува експерт

А трябвало да е точно обратното - да трупаме излишъци

В позицията си, Политическият съвет на РБ алармира, че преразпределението на по-голям дял от БВП от държавата, за да може правителството "да заплати популистките си залитания" е проблем, който поставя свободната частна инициатива "на системи".

Според реформаторите престои бизнесът да става все по-зависим от обществените поръчки на властта, а тези политики ще доведат до затруднения за дребния и средния бизнес и трайни щети в икономическото развитие на страната ни.

Дълг от 1 млрд. лв. поема държавата според правителствения Бюджет 2018 г.

Дълг от 1 млрд. лв. поема държавата според правителствения Бюджет 2018 г.

Публикуваха държавния бюджет на страната за 2018 година

По техните думи в предложения бюджет прозира отсъствие на реформи. От РБ негодуват, че в бюджета не са предвидени средства за нов орган за борба с корупцията. "За поредна година управляващите залагат бюджетен дефицит, с който окончателно вкарват страната в дългова спирала, излизането от която ще ни струва много", акцентират в позицията си от Реформаторския блок.

Те натъртват, че бюджет 2018 г. е "направо ляв-социалистически".

БСП готви свой проект за Бюджет 2018

БСП готви свой проект за Бюджет 2018

Нинова залага на доходи, образование и сигурност в проекта за бюджет 2018 г.

Регорматорите са недоволи не само от управляващите. "В желанието си да надскочат ГЕРБ, БСП лансирали още по-неадекватни и комунистически в същността си идеи", пише в позицията.