Бойко Борисов започва да се плаши истински, като гледа какво става в парламента.

Сподели и емоциите си пред привърженици, които го окуражаваха "не се плашете", "няма за какво да се плашите", "нашето време отново ще дойде." Експремиерът изслуша няколко разказа на активисти на ГЕРБ за претърсвания и проверки, направени по време на предизборната кампания и като цяло за тормоза, оказан им от органите на реда под ръководството на Бойко Рашков.

Преди няколко дни от ГЕРБ се заканиха, че ще заведат дела заради неправомерни действия. Днес Борисов чу от активистите си освен истории и уверения, че само БСП са купували гласове, а цената е "петдесетаците в магазина".

Лидерът на ГЕРБ използва момента, за да даде коментар по актуалната политическа обстановка пред камерите, а и пред своите привърженици.

ИТН готови със състава на кабинета, останалото било „бля-бля-бля“

ИТН готови със състава на кабинета, останалото било „бля-бля-бля“

Питат протестните партии ще работят ли с тях

Аз на Слави му казах вече, задочно, че съм им сърбал попарата на тези реформатори и ще го изоставят по средата на реката, заяви Борисов. С ирония и в типичния си стил Борисов призова да си направят правителство, третите, четвъртите, петите на изборите.

Да се стегнат, да си направят правителство, като не ги е срам, само мен да не намесват, да си се целуват, да си се прегръщат...

Борисов е забранил на своите хора от ГЕРБ да правят каквито и да е било срещи, а за себе си: "Не искам дори добър ден да ми казват."

Лидерът на ГЕРБ отново изказа притеснението си за парите, които биха се дали за едни нови избори: "Един път, втори път, защо не си поемат политическата отговорност. Половин милиард пари са това, но безплодни..."

ДБ чакат покана от ИТН, не дават подкрепа за котка в чувал

ДБ чакат покана от ИТН, не дават подкрепа за котка в чувал

Не искат и д ги притискат до стената

Иначе на служебния премиер Стефан Янев, който, по думите на Борисов, се измъкнал през задния вход на Народното събрание днес, може само да благодари за безплатната реклама от парламентарната трибуна, тъй като служебният премиер признал, че предишното правителство е давало пари за Северозападна България, за Хемус, за магистралата Ботевград, за бизнеса в пандемията.

Борисов съзира един план - да посегнат на Българската банка за развитие. "Първото, на което посегнаха е ББР." Според Борисов първо са искали да я откраднат, но като са видели, че не може, защото банката е в цветущо състояние, сега има план да я източат. "Сега се чудят как да я източат", заяви Борисов макар и да не посочи точни имена. Преди това той отново заяви, че БСП е световен шампион по фалиране на банки, но намеси и "Демократична България" и Слави Трифонов в обвинението си за такава намеса.