О, горките, тежко ще им е. С тези думи кандидатът за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов отговори на журналистически въпрос какво ще бъде пожеланието му новата президентска двойка на България.

На влизане в НДК той заяви, че не може с радост да коментира резултатите. „Ясно е, че хората на България така са решили," каза той и добави: „Не мога да не призная, че другата двойка е доста напред и печели изборите."

„Загубихме, защото така са решили хората. Искат да опитат още малко страдание". Така той отговори на журналистически въпрос защо БСП са загубили битката.

Запитан дали метафората с целувката в крайна сметка не е изиграла лоша шега на левицата Данаилов отговори : „Не мога да умувам... значи няма да има целувка... Аз съм целувал много туркини, така че не мога да се оплача от целувки."

Той отбеляза, че предизборната битка е била доста напрегната. Не искам да бъда краен и да кажа това е купен избор. Гледайки медиите какво показват - наистина голяма търговия е паднала, заяви Данаилов и добави: „Но в същото време смятам, че БСП запази и даже повишава своята позиция в политическото пространство."