"Тези избори не бяха драматични, а бяха предрешени, че около ГЕРБ няма да има правителство". Това заяви бившият образователен министър и настоящ декан на Юридическия факултет на СУ "Свети Климент Охридски" Даниел Вълчев пред БТВ.

По думите му ГЕРБ запазва своята токсичност, като дори я увеличават. Вълчев очаква да има правителство около партията на Слави Трифонов. Това, което е новото, е, че вече ги няма илюзиите, които Бойко Борисов натяквал след предните парламентарни избори - че нямало кой да управлява компетентно и че Западът залагал на ГЕРБ.

"Алфа" и "Галъп" отчитат обрат: ИТН изпреварва ГЕРБ
Обновена

"Алфа" и "Галъп" отчитат обрат: ИТН изпреварва ГЕРБ

Броенето до последен глас продължава

Санкциите по закона "Магнитски" са много силен политически знак. ГЕРБ постави три проблема, на които трябва да бъде намерено решение - организираното крадене, управлението на държавата ръчно и пълзящото опростачване на всички около нас, открои Вълчев.

Никой не знае какво ще се случи, но трябва да изхождаме от следните допускания - нито една партия не иска да върви на нови избори, забранените коалиции стават по-малко и как ще се събере парламентарна подкрепа, обясни Даниел Вълчев. Такива правителства без парламентарна подкрепа са управлявали България, но по-дългосрочни реформи не могат да бъдат направени, каза още Вълчев.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%