Всички ние знаем, че днес се нуждаем повече от всякога от държава с правила! Убеден съм, че ще го направим, всички които излязат и упражнят своето право на глас. Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който гласува в Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново.

Той вижда днес неспособността на държавата да се справи с гарантирането на вота, заяви Цветанов по повод проблемите с машинното гласуване. Припомняме, че ЦИК прекрати машинното гласуване във Велико Търново заради софтуерен проблем.

"Задаваме си въпроса, какво става с упражнения вот към настоящия момент", попита Цветанов. От "Републиканци за България" подготвят съответната жалба, защото това, което се случва е абсурдно и недопустимо". Проблемът е сериозен, тъй като не е ясно какво се случва с гласовете, които вече са дадени през машините. 

По думите му проблемите са започнали от Горна Оряховица, Велико Търново, има сигнали и от Елена.

На въпрос какво очаква България след 4 април Цветанов заяви: "Искам да имаме нормалност, да могат представителите на всички парламентарни групи, които ще бъдат в следващия парламент, заедно с всички институции да постигнем този консенсус и да излезем от тази тежка ситуация на конфронтация. Нормалността ще очертае хоризонта за страната ни." 

Цветанов спази и традицията си, преди да даде своя вот, да посети Катедралния храм "Рождество Богородично".