Вотът за управляващото мнозинство и подкрепящите го партии е важен. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в 72-ро СОУ "Христо Смирненски" в Банкя.

Премиерът заяви, че в условия на избори не е редно да се коментира дали ще бъде правен ремонт на правителството. "Важното е да чуем гласа на хората, да си преброим и ние като управляващо мнозинство вота на доверие. В тази посока са малко по-различни изборите от морална гледна точка", коментира премиерът.

Относно евентуални промени в правителство, той настоя първо да видим политическите партии коя колко ще събере, както и инициативните комитети.

Премиерът изрази надежда изборният ден да премине спокойно и изтъкна, че навсякъде изборните секции били отворени и хората можели да гласуват. "Дай Боже, като всички останали избори, да минат мирно и тихо".

Относно направените в последния момент промени в ИК той заяви: "Направиха се промени в Изборния кодекс, защото целта беше да се даде по-голяма възможност на хората да гласуват максимум, тези които са в чужбина и в България. Така че тези промени не са направени за лошо, направиха се, за да може всеки, който има желание да гласува, да го направи".

По думите му, много се стараели - навсякъде секциите били отворени и работят.

Относно гласуването за референдума, премиерът заяви, че винаги е считал, че по важни теми е хубаво да се пита народа, да се избягва популизма.

"Няма как да не гласувам за нещо, което дава пряка демокрация или да го отричам. Затова съм гласувал по начина, по който считам за правилно да отговоря на въпроса", каза още той.