Имаме информация, че се подготвят фалшификации на предстоящия евровот. За това алармират от Движение "България на гражданите". Те посочват, че ГЕРБ няма да разчитат на предизборната си кампания, а ще насочат усилията си в "машината си за нечестни избори". По тази причина от ДБГ настояват за голяма мисия от международни наблюдатели, които да проследят изборите.

Днес председателят на ДБГ Димитър Делчев официално регистрира партията в ЦИК. Делчев бе придружен от зам.-председателя Найден Зеленогорски и членове на Младежкото ДБГ. Към документите беше приложена и подписка за явяването на ДБГ на изборите за Европейски парламент, подкрепена от близо 4000 човека.

И ДБГ отиват на евроизборите сами

И ДБГ отиват на евроизборите сами

"Демократична България" се капсулирала

Запитан дали може да се очаква общо явяване на изборите на Движение "България на гражданите" и "Демократична България" Делчев заяви, че Националният съвет на ДБГ е дал мандат на Изпълнителния съвет да направи едно последно усилие за обединение на демократичните партии за изборите.

От своя страна Зеленогорски обясни, че това може да стане в периода от 10 до 20 април съгласно сроковете, които се предвиждат в Изборния кодекс.

Десните хора у нас желаят обединение и ние се съобразяваме с тяхното желание, посочи Зеленогорски, изтъквайки, че в дългосрочен план те ще работят за създаване на Европейски съединени щати, което ще гарантира на българите висок жизнен стандарт.