"Времето, което беше дадено в аванс на това правителство изтече. Трябва агонията да приключи." Това заяви пред БиТиВи депутатът от ГЕРБ Десислава Атананасова.

Работа на управляващите е да осигурят кворум каза тя, визирайки провалените заседания на НС и комисии в изминалите дни. За да управляваш е нужно да имаш авторитет и изготвена програма, допълни Атанасова.

По думите й управляващата тройна коалиция изглежда абсурдно. "Христо Иванов и Атанас Атанасов борят путинизацията, застанали рамо до рамо с Корнелия Нинова, която скочи срещу отзоваването на руските дипломати. Предлагат за премиер бившия финансов министър Асен Василев, а предишния кабинет бе свален с вот на недоверие за провал в областта на финансите.", заяви Атанасова.

Тя бе категорична, че ГЕРБ няма да подкрепят кабинета на Продължаваме промяната. Всичките 50 народни представители на партията ще гласуват против. По думите й ГЕРБ са готови да управляват, ако са първа политическа сила. Изборите в Нова Загора показват обществените нагласи, добави тя.

Атанасова посочи, че ГЕРБ следват евроатлантически път. Приоритет за тях са еврозоната, ЕС и НАТО. Тя допълни, че от партията са готови да участват в коалиция с партньори, които също споделят тези идеи.

ГЕРБ обявиха за персона нон грата за кабинет всички от ПП

ГЕРБ обявиха за персона нон грата за кабинет всички от ПП

Дончев се загрижи как функционално неграмотен премиер управлявал държавата