Донякъде съм съгласен за нова Конституция, защото тази, в която живеем няма кой знае колко пороци, но повече ме плаши посоката, в която ще тръгнат да я променят.

За това предупреди президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в сутрешния блок на БТВ във връзка с предложението на премиера за Велико Народно събрание (ВНС) и промени в Конституцията.

Борисов предлага Велико народно събрание и промени в Конституцията

Борисов предлага Велико народно събрание и промени в Конституцията

По-малко депутати

Според него има немалко хора, които искат от Конституцията да отпаднат всякакви неща, свързани с правата на хората, социална защита, осигуряване и да стане див домарчев капитализъм.

Той би искал да се промени Конституцията, защото така на синдикатите ще се позволи да имат възможността да участват в политиката и да се кандидатират за народни представители. Борисов повтаря чужди глупости с намаляването броя на депутатите, критикува Манолов предложението на премиера за намаляване броя на народните представители.

ВНС трудно ще постигне до някакъв компромис, но промените в Конституцията могат да станат предмет на сделка, които тревожат КТ "Подкрепа". Синдикалната организация е на страната на протестиращите, но лично Манолов не иска да отиде на протеста, защото нямало как да застане рамо до рамо с някои хора.

След речта на Борисов ДПС цитира слово на Доган за „рестарт на модела"”

След речта на Борисов ДПС цитира слово на Доган за „рестарт на модела"”

Доган говори за готовност на гражданското общество...

Мафията са всички - и от едните, и от другите. Във всеки случаи има среди, които взимат решения зад кадър, изтъкна той и посочи, че живеем в свят, който се управлява от финансовата олигархия.

Ние сме предали един вагон с документи на прокуратурата, но какво от това се случи, запита Манолов и добави, че в сегашния протест има повече политици и по-малко енергия. Лидер на протеста трябва да има, но той умишлено се организира така, че да няма такъв. Целта е да има служебно правителство и нищо друго, коментира синдикалният лидер.

Той се засмя на интелигентната точка на Арман Бабикян, защото била обидна за част от младите хора и отказал да погледне другата гледна точка. Мафията е представена и в двата лагери, но Манолов отказа да назове имена, за да не го разкарват по съдилища.

Всеки има право да иска нещо, така че това, което аз мога да кажа е, че по-старите направихме това младите хора да могат да искат нещо. На протестите няма никакви искания в раздела на синдикатите и тези неща отсъстват. В Конституцията е ясно записано, че в сдруженията на гражданите и синдикатите не може да си поставят цели и задачи, присъщи на политическите партии, обясни Димитър Манолов.