ДПС е говотово за избори 3 в 1 (местни, президентски и извънредни парламентарни, бел.ред.).
Това заяви Лютви Местан след провелите се консултации с БСП за вота на недоверие към кабинета.

По думите му избори 3 в 1 са необходимост за страната.

Няма спор между БСП и ДПС по темата на вота, посочи още той. Двете партии обаче все още обмислят дали да атакуват правителството с един или с два вота - първият по конкретна тема, псоледван от вот на недоверие за цялостна политика.

Няма спор между двете парламентарни групи, като се споделя тезата, че властта отдавна е заслужила вот на недоверие за цялостната политика, посочи Местан.

ГЕРБ: Спира ни единствено това, че Първанов ще трябва да прави служебен кабинет
Още...

До средата да следващата седмица двете партии ще доуточнят тактиката си за вота на недоверие.

Никой не може да използва идеята за избори 3 в 1 като някакво плашило за опозицията, категоричен бе Местан в коментар на заявеното от премиера Бойко Борисов, че не се страхува от предсрочни парламентарни избори.

Това правителство е изчерпано, посочи и лидерът на БСП Сергей Станишев. Целта на вота на недоверие според него е предсрочни избори. Това правителство не може да представи европейска перспектива и да пребори кризата, категоричен е Станишев.

Вотът е лично срещу министър-председателя според левицата. Социалистите също заявиха готовност за избори 3 в 1. Целта е да бъде свалено това правителство, подчерта Сергей Станишев.