"Нека да представи своята политическа сила." Така столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на въпрос как би коментирала решението на лидера на "Атака" Волен Сидеров да подкрепи нейната кандидатура за предстоящите местни избори на 27 октомври.

"Г-н Сидеров често промяна своето решение. Първо обяви, че ще се кандидатира за кмет, след това изтъкна друго решение. Днес разбрах, че инициативен комитет го издига за кмет. "Нека да представи своята политическа сила", каза Фандъкова.

"Атака" подкрепя Фандъкова за кмет на София
Обновена

"Атака" подкрепя Фандъкова за кмет на София

Така било редно спрямо ГЕРБ според Сидеров

Припомняме, Сидеров заяви вчера в Дряново, че подкрепата на "Атака" за кандидата на ГЕРБ в София е логично продължение на коалиционното взаимодействие в управлението. В този смисъл Волен Сидеров заяви, че отделната кандидатура на ВМРО и/или НФСБ може да се счита като атака срещу коалиционния партньор. 

Трите патриотични партии се регистрираха самостоятелно за изборите, като най-вероятно ВМРО ще излязат със собствен кандидат за София. Името му още не е официално обявено. 

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

За нея най-важно е в каква София искат да живеят хората

Припомняме, че на 2 септември Йорданка Фандъкова обяви, че влиза в състезанието за кмет на София. Тогава тя подчерта, че ще бъде предателство, ако не поеме отново следващия мандат. По думите й с нов екип щяла да се опита да коригира грешките си.

На същия ден и омбудсманът Мая Манолова заяви на неформална среща с граждани, че ще се бори за столичния кметски стол.