"Атака" ще подкрепи Йорданка Фандъкова, тъй като тя е най-подходящият кандидат за кмет на София и трябва да продължи да ръководи общината. Това съобщава БГНЕС, цитирайки лидера на партията Волен Сидеров по време на посещението му в Дряново.

По негови думи било редно "Атака" да подкрепя ГЕРБ, тъй като двете партии продължават да са коалиционни партньори въпреки "комплексарските опити на Симеонов и Каракачанов да изключат "Атака".

"Да, има какво да се критикува в София, но това става с присъствие в съвета, а не отвън. Ние ще се борим за силна листа, ако се налага ще имаме и кандидат за кмет", каза още Сидеров.

Симеонов сигурен, че Сидеров не може да заличи Обединени патриоти

Симеонов сигурен, че Сидеров не може да заличи Обединени патриоти

Някои прокурори гледат "Лебедово езеро" на Чайковски, намекна Славчо Атанасов

Относно слуховете, че  ВМРО също се канят да издигнат свой кандидат за кмет той допусна, че това ще бъде "вечният Джамбазки, който само за патриарх не са предлагали още". Сидеров бе категоричен, че ако воеводите излязат със собствена кандидатура, това ще е удар срещу коалиционния им партньор ГЕРБ.

По отношение на темата с шпионския скандал Сидеров изрази мнение, че целта е да се атакува Бойко Борисов заради енергийните проекти.

Борисов иска балансирана политика на България, но това (шпионският скандал - бел. ред.) пречи на плановете му, заяви лидерът на "Атака".

Според него много хора, които симпатизират на Русия, ще си го изкарат на ГЕРБ, без премиерът да има вина за това.

В политически план Борисов може да понесе щети, допусна Сидеров.

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

Фандъкова: Излизам с реализъм и отговорност на изборите

За нея най-важно е в каква София искат да живеят хората

Припомняме, на 28 юни Йорданка Фандъкова заяви, че все още не е решила дали ще влезе в битката за кметския пост. Месец по-късно тя продължи да дава уклончиви отговори на въпроса, уточнявайки, че ще обяви окончателното си решение през септември.

На 20 юли вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че не вижда нищо спорно в номинацията на Фандъкова за кмет на София.

Според социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се кандидатира на предстоящите местни избори.

По-късно проучване, направено от "Маркет линкс", обаче сочи, че Мая Манолова би събрала по-голяма подкрепя спрямо Фандъкова, ако също се кандидатира за поста. Тя самата изрази увереност, че ако реши да се включи в битката за столицата, ще спечели изборите.

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Соцводачът иска сериозен разговор по идеите на левицата за местно управление

На 2 септември Йорданка Фандъкова обяви, че влиза в състезанието за кмет на София. Тогава тя подчерта, че ще бъде предалство, ако не поеме отново следващия мандат. По думите й с нов екип щяла да се опита да коригира грешките си.

На същия ден и омдусманът Мая Манолова заяви на неформална среща с граждани, че ще се бори за столичния кметски стол.