Кандидатът ни за президент ще бъде известна личност. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов след срещата си с румънския си колега Траян Константин Игаш. Така той коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че на 4 септември кандидатът за президент на управляващата партия ще бъде официално обявен.

Той ще бъде български гражданин над 40 години", посочи министърът, но не пожела да уточни дали ще бъде човек от партията или обществена фигура, споделяща ценностите на ГЕРБ. Цветанов не отговори и дали кандидатът за президент на ГЕРБ в момента е министър.

Вицепремиерът посочи, че ГЕРБ ще започне поетапно да оповестява номинациите си за кметове и общински съветници.

Той отказа да коментира появилата се в общественото пространство информация, че лидерът на ДПС Ахмед Доган на два пъти е ходил при премиера Бойко Борисов да му декларира подкрепата на партията си, но Борисов категорично отказал. „Достатъчно отговаряхме на слухове, достатъчно отговаряхме на някакви виртуални неща, които се случват", лаконичен бе Цветанов.

Основната концепция на ГЕРБ за вота наесен е да не търсят подкрепа от политически формации, а да търсят широка подкрепа на българските граждани „за промяна на статуквото".

Лично Цветан Цветанов не се притеснява от вота на недоверие, който ще бъде гласуван тази седмица от парламента. По повод на критиките, които се сипят върху него отляво за провала на членството ни в Шенген, той заръча на журналистите: Давайте ми телефона на опозицията, да им обяснявам за какво става въпрос".