В рамките на това Народно събрание ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство с мандат на друга политическа партия. Това коментира пред журналисти в парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ след консенсуса, постигнат между Реформаторския блок (РБ) и Патриотичния фронт (ПФ).

Според Атанасова е странно, че РБ и ПФ говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци станало ясно, че стабилно мнозинство няма.

Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-то НС, ние щяхме да го направим с мандата, връчен от президента на ГЕРБ. В рамките на това НС ние няма да участваме, категорична бе Атанасова. Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг, допълни депутатката.

Реформатори и патриоти правят правителство
Обновена

Реформатори и патриоти правят правителство

Имало воля и мнозинство

Все пак партията ще участва в разговори за съставяне на кабинет заради политическа коректност. Относно това дали ГЕРБ тогава ще участва на срещи с РБ, Атанасова заяви, че партията ще участва, защото това изисквало политическата коректност.

"В рамките на тези две години сме доказали, че сме коректни към всички, но това може да им го кажем и на тази среща", посочи депутатът от ГЕРБ.

За нас е категорично ясно, че в рамките на 43-то НС не може да има устойчиво, работещо, стабилно мнозинство, което да подкрепи правителство. Ако сме искали да съставяме правителство, щели сме да го направим с мандата на ГЕРБ, подчерта Десислава Атанасова.