фидосоваПартия ГЕРБ вече има три предложения за кандидат-президент, а окончателният избор ще бъде направен през юли. Това заяви пред БНТ Искра Фидосова, зам.-председател на парламентарната група на мнозинството.

Припомняме, в БСП все още не са взели решение дали да издигнат свой кандидат, или да подкрепят чужд на президентския вот. Лидерът на „червените" Сергей Станишев заяви след съботния пленум, че партията му ще заложи на личност, която се противопоставя на наложения от ГЕРБ модел на управление. Експремиерът посочи, че е възможно в БСП да се проведат вътрешнопартийни избори.

От ДПС заявиха, че се увеличава шансът да издигнат собствена кандидатура за президент и вицепрезидент. Според Христо Бисеров, Движението за права и свободи вече има национален ресурс, но въпреки това остава възможността да подкрепят други участници във вота. От „Синята коалиция" вече декларираха, че ще издигнат своя кандидатура.

Фидосова допълни, че утре започват консултациите за състава на Централната избирателна комисия. От ГЕРБ вече предложиха за неин председател апелативния съдия от София Красимира Медарова. За зам.-председател на ЦИК от партията на Бойко Борисов предложиха варненската адвокатка Мая Андреева.