След днешния изборен ден съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов вижда една по-добра и възможно България. Бойко Борисов може да печели избори, но губи властта. Следват дългосрочни вълни на промяна, убеден е Христо Иванов.

По-добрата България, по думите на Иванов е "в която Бойко Борисов продължава с административния, финансов, корупционен ресурс да печели изборите, но губи властта". Той призова българите "да се освободят от страха от тази машина" и посочи, че нашите сънародници у нас и в чужбина "въпреки хаоса, който организира ЦИК, плашенето и мачкането" излизат да си дадат гласа.

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети
Обновена

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети

7 партии влизат в парламента, никоя не може да достигне мнозинство

Той вижда една БСП, която губи централно място, а ДПС вече не може да играе такова роля на задкулисието: "Самият факт, че им дишаме във врата е достатъчен, че можем да ги изместим и да налагаме дневния ред, но не дневния ред на корупцията, а на демокрацията."

Христо Иванов е впечатлен от това, че въпреки че гласуването е мачкано по всякакъв начин от властта и от ЦИК, българите излизат да гласуват. Излизат и българите в чужбина, което е особено обнадеждаващо. 

Какво следва от сега нататък, Христо Иванов коментира така: "Заявките трябва да превърнем в действия."

За коалиция трябва да се говори след като се види тежестта на всички, които са в парламента, гласували против мандата на Бойко Борисов.

По думите му "управлението не може да бъде самоцел": "Излизането от една толкова дългогодишна склероза на българската демокрация минава през няколко избора, минава през сложно разчупване на едни циментирани повече от 30 г. реалности".

ЦИК получили близо 60 сигнала за проблеми с машините

ЦИК получили близо 60 сигнала за проблеми с машините

Няма да удължават изборния ден