Министерството на външните работи на Република Кипър не възразява на територията на страната на 4 април 2021 г. да бъде проведен вот за народни представители, съобщават от МВнР. 

В нотата се обръща внимание, че при провеждането на изборите следва да се предприемат съответните мерки за безопасност, които да осигуряват спазването на необходимата дистанция между участниците в изборния процес, както и недопускането на струпването на много хора, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Ползването на маски е задължително във всички затворени пространства, в изборните помещения трябва да има дезинфекционни препарати, а повърхностите и предметите за общо ползване е необходимо да бъдат редовно дезинфекцирани.

В случай на промяна на епидемиологичната обстановка в Кипър е възможно да бъдат въведени и допълнителни ограничителни мерки.

Припомняме, че ден по-рано стана ясно, че българите в Алжир също могат да гласуват в посолството ни. Това потвърдиха и от Ливан.

Швеция и Казахстан също разрешиха изборите ни на 4 април. Бразилия се съгласи за изборите ни на 4 април. Това направи и Куба.

ОАЕ също разрешават на българите да гласуват

Израел и Литва също позволиха на сънародниците ни да гласуват в посолствата.

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия, Словения, Дания, Украйна и Андора, Армения, Япония, Люксембург, Швейцария, Черна Гора, Китай, Ямайка, Чехия, Австрия, Индия, Норвегия, Полша и Албания