ГЕРБ спечели вота във всички варненски райони, съобщава БНР. От Общинската избирателна комисия в морската столица са оповестили окончателните резултати след балотажа за избор на районни кметове в три района на града и в кметство Тополи.

Вота за кмет в район „Приморски" печели Петя Проданова. Тя е получила 61,58 % или 5698 гласа. Втори с 38,48 % е Пламен Градинаров. Кандидатурата му е била подкрепена от движение „Нашия град".

За кмет на район „Аспарухово" е избрана кандидатката на ГЕРБ Калина Белмезова. Тя е получила 57,18 % (2734) от гласовете на избирателите. Втори остава независимият Мартин Златев с 42,82 %.

Жителите на район „Владислав Варненчик" си избраха за кмет гербера Николай Костадинов. Той печели с 57,88 % или 4325 гласа срещу Неделчо Михайлов, който е получил 42,12 %.

За кмет на кметство Тополи е избран кандидатът на ГЕРБ Демир Георгиев. Той е получил 56,03 % или 729 гласа.

Припомняме, варненци си избраха кмет на града още на първия тур. Това отново е Иван Портних. В останалите два района на морската столица - „Младост" и „Одесос", кандидатите на ГЕРБ Христо Христов и Георги Недев спечелиха още на първия тур.