Вървим с бърза скорост към предсрочни избори, прогнозира депутатът от ДПС в предаването "Панорама" по БНТ.

"Ние сме готови за избори. Но от гледна точка на страната, нещата не стоят така. Това ще бъде тежка политическа грешка." - коментира той.

Според него темата "Росенец" е доказателство, че ще има предсрочни избори.

"Появили се тази тема, значи идват избори. Ако ни поканят на разговори ще седнем да говорим, досега не са ни канили. Ние от 4 години говорим, призоваваме за диалог и казваме, че българският политически живот е в криза, защото няма никакъв диалог между политическите субекти." - отбеляза Цонев.

анкета

Какво правителство ще имаме?

Виж резултати

На ГЕРБ 10.4%

На ИТН с плаваща подкрепа 20.6%

Всички срещу ГЕРБ 14.1%

На БСП и ДПС 2.1%

Служебно правителство 52.8%

По думите му, понякога след нов избор се сменят противниците и съюзниците и, ако погледнем към Европа, това е нормална практика.

Той допълни, че ДПС ще подкрепи промяна в управлението, без да участва в него.

"Трите партии очевидно нямат достатъчно, за да съставят кабинет. Ние казваме, че ще ги подкрепим по определени политики. ГЕРБ е токсична партия, защото всяка партия, която приеме във властта, прегръща я и след това изчезва." - посочи Цонев.

Той коментира и отсъствието на Делян Пеевски в листите на ДПС.

"Всички наши структури номинираха Пеевски, но след това господин Пеевски ни уведоми, че неговото лично решение е да не участва в изборите и да не бъде кандидат за депутат. Това е личен избор на господин Пеевски." - увери Цонев.

"От господин Доган знам, че уважава Слави Трифонов като успял човек, шоумен, но знам също така, че той последните години не се е чувал и виждал със Слави Трифонов." - каза още депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Мустафа Карадайъ слуша предизборни кампании, преди и сега

Мустафа Карадайъ слуша предизборни кампании, преди и сега

В момента липсва диалог