Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии, защото се страхуват от видеонаблюдението. Така е направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето, как ще бъде използвано това и аз разбирам притеснението на хората.

Tова заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос на News.bg дали видеонаблюдението на предсрочните парламентарни избори на 2 април ще осигури достатъчно честен и безпристрастен вот.

За първи път ще направим подобен експеримент, проведох разговор с министъра на електронното управление и ме убедиха, че всички мерки, които трябва да се вземат по закон, са взети, обясни Йотова.

ЦИК пусна инструкции за видеонаблюдението на изборите

ЦИК пусна инструкции за видеонаблюдението на изборите

Членовете на РИК могат даправят тестове

Вицепрезидентът добави, че винаги има опасения, че може да не проработи видеонаблюдението в погранични райони или на места със слаб интернет, но предполага, че ще бъдат взети мерки. Нека да не се лъжем, защото има точки в България, в които не че няма интернет, но няма обхват на телефоните, предупреди Илияна Йотова.

Тя призова всички политическите партии, които участват в изборите, да успокоят избирателите си, че няма да има злоупотреба с видеонаблюдението.

Йотова силно се надява, че този път ще има редовно правителство, което да решава много важните и тежки проблеми пред страната и да продължи успешните решения на служебния кабинет. Много от българите са доволни от служебното правителство, но много трудно се работи без Народно събрание и с едни свити правомощия на служебното правителство, каза тя в отговор на въпрос на News.bg дали може да се състави правителство след предсрочния вот или вървим към избори 2 в 1 наесен.

Илияна Йотова критикува партиите за "вялост" и за Украйна, и за инфлацията

Илияна Йотова критикува партиите за "вялост" и за Украйна, и за инфлацията

Вицепрезидентът иска да се самоопределят за изпращане на оръжия