Студентите имат право да протестират, но тъй като исканията им са откровено политически - очевидно мястото им не е в университета. Това заяви пред БНР депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев.

По думите му „окупаторите" пречат на занятията и трябва да намерят друга форма на протест.

Кадиев укори присъствието на свой колега на протеста и го определи като грешка.
„Убеден съм, че той не е предполагал, че ще се случи това. Той беше с детето си там. Така или иначе даде повод да се ескалира напрежението, което беше абсолютно излишно. Мисля, че не трябва да се прави повече", заяви той.

От думите на Кадиев обаче стана ясно, че той също се е чудел дали да не отиде до окупирания ВУЗ, но е преценил, че така ще даде повод за конфронтация, което според него е напълно излишно и просто не би трябвало да се прави.
„Мисля, че от тук нататък всяка стъпка трябва да бъде в избягване на конфронтация, отколкото нейното насаждане", категоричен е той.

По темата за мораториума Кадиев е на мнение, че голяма част от депутатите се водят от емоции, а не от здрав разум. „Гласуването на ГЕРБ, които са уж проевропейска партия и го имат в името си дори, изцяло в посока мораториум - беше не защото те много го искат, а за да ни натрият носа на нас", смята той.
„Ние сме поели този ангажимент през 2005-а и нищо не може да ме накара да гласувам за мораториум", подчерта социалистът.

Като лошо менажиране на процеса на изясняване на позицията на БСП определи Кадиев решението на определена група от БСП депутати да подкрепят мораториума. „Тук вината и грешката е изцяло в ръководството на парламентарната група", коментира той.
По неговите думи подобни въпроси не могат да се подценяват.

Има много начини да се поправи тази грешка, продължи той и допълни: „Може да се приеме нова декларация. Може да се приемат промени в законите, да се наложат някакви бариери".