В Кюстендил все още има ленти в красиви детски ръце. Радвам се за това, защото напоследък премиерът Борисов наряза всички ленти, а преди това взе всички бухалки.

Така иронично кандидатът на социалистите  за президент Ивайло Калфин разсмя младите гимнастички от местния клуб по художествена гимнастика. С лентите си те изписваха осморки като поздрав за кандидат-президентската двойка на БСП, която ще се яви на предстоящите избори с бюлетина номер осем.

Калфин получи и подарък специална лента, с пожеление да не реже по откривания на обекти, подобно на Бойко Борисов, а да пази като обещание за подкрепа на българския спорт.

Кандидатът за президент разказа на младите хора за проблемите на техните връстници от Западните покрайнини. Часове преди да посети Кюстендил той се срещна с нашите сънародници в Босилеград.

От тази учебна година на всеки един студент, който идва от Западните покрайнини, българското правителство иска гаранция от 3 000лв., депозирани в банкова сметка, за да му разрешат да учи в България, съобщи Калфин. Той изтъкна, че това са хора, които по времето на правителството, в което той е бил вицепремиер са получавали стипендии, макар и минимални, за да да учат в България.

Когато на български граждани, идващи от нашите съседни територии искат подобни суми, това е смешно, категоричен бе Калфин. Той подчерта, че този тип политика показва по какъв начин не се приобщават, а се отблъскват от България млади хора.

Калфин напомни и за проблемите, които срещат българските студенти, които искат да легализират своите дипломи от Европа.

Той за пореден път изрази притеснението си, че правителството на ГЕРБ няма адекватна регионална политика. Регионалната политика не е строеж на две магистрали и няколко пътя, изтъкна кандидатът на социалистите.