Кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин посети Кърджали в хода на предизборната кампания за държавен глава.

В рамките на обиколките си Калфин посети кърджалийското предприятие „Джебел 96", което произвежда части за хидравлични машини, като над 90 % от продукцията е за страни от ЕС, основно за Холандия и Германия.

Във фирмата работят 250 работници при трисменен режим на работа. Средната заплата е 900 лв. и предприятието не е спирало в най-тежките години на кризата. Собственикът инж. Кяшиф се похвали пред кандидата за „Дондуков" 2, че през 2008 г. стокооборотът е бил за над 8 млн. евро, а амбицията за тази година е да надмине 11 млн. евро.

„Джебел 96" има разработена социална програма за строеж на жилища и създаване на заетост за семействата на работниците и е един от малкото успешни примери за работническо-мениджърска приватизация през 90-те години.

По-късно Калфин бе и в „Монег юг"-Кърджали, където се произвежда флотационно оборудване за минното производство. Той разгледа халетата в компанията на най-младия кандидат за общински съветник в Кърджали, 21-годишната студентка по туризъм Кристияна Арабаджиева.

Младите футболни надежди на Кърджали получиха от Ивайло Калфин топки по време на тренировката си на градския стадион. В клуба „Арда"-Кърджали тренират над 40 момчета, които ще получат от Калфин и много нужната им спортна екипировка.