Вицепремиерът, вътрешен министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов представи последните 65 кандидати за кметове на партията за предстоящите местни избори.

Пресконференцията се състоя в новоремонтираната централа на партията, като в началото на брифинга бе представена и мултимедията със слогана на ПП ГЕРБ, с който управляващите ще участват в предстоящите избори - „Градим България".

Ние няма да бъдем като Първанов, обеща Цветанов
Още...

На пресконференцията присъстваха и кметът на София Йорданка Фандъкова, която както се очакваше, е номинирана от ГЕРБ за нов мандат. С обявяването на последните 65 кандидатури на ГЕРБ приключва и обявяването на общо 264 кандидати за кметове на партията.

Разбра се, че още двама депутати хвърля ГЕРБ в битката - Ирена Соколова е кандидат-кмет за Перник, а Никола Белишки - за Панагюрище.
С тях двамата общият брой на депутатите, които управляващите номинират за кметове става 15.

В началото на брифинга Цветан Цветанов посочи, че днес е празник на българските мюсюлмани и ги поздрави. „Това е много ясен знак за отношението на ПП ГЕРБ към българските мюсюлмани. Надявам се всеки един да се съобразява с ценностите, които изповядва всяка една религия", коментира вицепремиерът.

Той допълни, че именно днес ПП ГЕРБ обявява голямата порция от кметовете в смесените региони.

Той заяви, че е имало инциденти в Кърджали и Черноочене. Цветанов призова медиите да бъдат там, където реално има проблеми - това са смесените райони. Цветанов благодари на всички български мюсюлмани, които са повярвали в ГЕРБ и са тръгнали с партията.

Общо 15 депутати хвърля ГЕРБ в битката

Зам.-председателят на ГЕРБ представи и кандидата на управляващите за кмет на Джебел, Мюмюн Исмаил, който дойде на пресконференцията с превързана глава.

Цветанов съобщи, че Исмаил вчера е пострадал от хвърлен по него камък от страна на привърженици на настоящия кмет от ДПС. Цветан Цветанов уточни, че в момента се води досъдебно производство по случая.

По повод инцидента вътрешният министър отправи апел към хората от смесените региони и ги призова да гласуват по съвест. „Нека да победи този, който предлага конструктивната и прагматична политика за населеното място", призова Цветанов. Той допълни категорично, че не противопоставянето може да реши проблемите.

При представянето на кандидата за Община Кирково - Есад Садък, Цветанов каза, че който не е ходил там, трябва да отиде, тъй като хората са много сърдечни и много гостоприемни.

Обявявайки кандидата за кмет на Община Дулово, вътрешният министър изрази убеденост, че ДПС ще положат максимални усилия срещу кандидата на ГЕРБ, защото по думите му Силистра е бастион на ДПС и това е общината, която ще бъде най-тежка за предстоящите избори. Цветанов заяви, че Търговище пък е общината, която се счита за „червен" бастион и пожела успех на кандидата на ГЕРБ.