Номинираният за правосъден министър във втория проектокабинет на "Има такъв народ" Момчил Иванов се оттегли. Обосновката на това решение - "лични причини" и "фалшиви новини".

За това решение обяви на кратък брифинг в кулоарите на парламента кандидат-премиерът на ИТН Пламен Николов"Всичко това, което му се наложи да преживее като изказвания, просто не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага", каза Николов.

В последните дни в някои медии бяха публикувани стари позиции на Иванов от фейсбук, в които той нарича т.нар. "демократична общност" "соросоиди", "майкопродавници" и "гнусна паплач". В други пък "сензационно" изнесоха предполагаем чат на Иванов с негова студентка със сексуално съдържание.

"Отвратен съм от част от медиите, които минават за демократични. За фалшивите чатове, които публикуваха, за ада, на който подложиха семейството му. Когато преди кметските избори една жълта медия извади секси снимки на една дама, с която живееше кандидатът за кмет, тогава от "Демократична България", бяхте възмутени. Сега т.нар. демократични медии се приравниха до "Пик" и "Блиц", остро отбеляза съпредседателят на ИТН Тошко Йорданов.

Слави Трифонов: ДБ или ще ни подкрепят, или няма да ни подкрепят

Слави Трифонов: ДБ или ще ни подкрепят, или няма да ни подкрепят

Всички в тази история ще носим своята отговорност

Предстои в най-скоро време да стане известна новата номинация от партията на Трифонов за правосъден министър. Пламен Николов призна, че в момента и те не са подготвени.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов бе лаконичен в кулоарите на парламента и отказа да коментира случилото се: "За мен е проблем, че подобна кандидатура въобще имаше."

Тошко Йорданов: Това са хората, промени няма да има

Тошко Йорданов: Това са хората, промени няма да има

Пламен Николов е оптимист за подкрепата