Под бурните аплодисменти на 100-тина души и „Македонско девойче", изпълнена от Елена Йордакиева, ВМРО извървя финалната права от своята предизборна кампания.

Пред симпатизанти и членове на организацията, гости от Македония, кандидатпрезидентската двойка Каракачанов-Симидчиева отправиха едни от последните си призиви и послания преди деня на изборите.

Кандидатът за президент Красимир Каракачнов заяви, че тази 30-дневна кампания е била изключително тежка - такава, каквато никой не помни, но те са били длъжни да преминат през нея, за да покажат на българския народ, че има алтернатива на това арогантно и абсурдно управление. Той сравни настоящата кампания с тази през 1946 г., когато по думите му комунистическата партия с тояги и мъчения е печелила гласовете на хората.

Каракачанов е категоричен, че има възможност България да бъде различна, но българите трябва да извадят самочувствието и достойнството си и да отидат до урните.

Пред събралите се симпатизанти в централата на партията той изтъкна, че през последния месец на българите непрекъснато е било внушавано, че изборите са предопределени и че ако не бъде избран кандидатът на Бойко Борисов, то след това ще имат сериозни проблеми.

Внушаваше се страх, категоричен бе Каракачанов и призова: „Нека покажем, че всеки глас, даден за номер 17, е глас против статуквото, против срастването на властта с монополите, против мизерията и циганизацията."

Алтернатива има и тя е в българския патриотизъм. Затова призовавам нашите членове и симпатизанти да не се отпускат и на рождения ден на ВМРО - 23 октомври, да се поздравим с един добър успех, заяви още кандидат-президентът и призова: „Нека всички хора, които не искат България да се превърне в един цигански катун, всички хора, които не искат президент - мрънкало, да излязат и да гласуват."

Кандидатът за вицепрезидент Даниела Симидчиева пък направи кратка равносметка на събитията през изминалия месец. „Знаех, че ще бъде много трудно и че ще видя много човешка мъка, но нямах ни най-малка представа за размерите на тази мъка", заяви тя и изрази огромното си съжаление за хилядите млади хора - хора с образование, с които тя се е срещнала и които единственото място, което са намерили в страната ни е това на трудовата борса.

"Не може, когато народът е потънал в мизерия и неграмотност нещата да продължават така. Затова аз разчитам на интелигентния протест - не на безсмислените протести, с които можем да покажем на властта, че не струват, а именно на интелигентния - като отидем до урните в неделя", подчерта Симидчиева.

Тя изрази увереност, че хората са ги чули и разбрали, а сега единственото, което трябва да направят е да съберат смелост и да отидат да ги подкрепят.

Защо се е включил в битката за София пък обясни Ангел Джамбазки: „България в моята родина, София е моят град, тук е моят дом. Никой от ВМРО няма резервен паспорт и никой от нас не е планувал да продължи живота си извън пределите на България."

По думите му България трябва да се управлява умно, патриотично и достойно, а София има нужда от кмет и общински съветници, които не само да се правят, че виждат 40-те цигански катуна, както и бездомните кучета, но и да правят нещо по въпроса. „За това не се изискват някакви космически способности, необходими са воля, желание и решителност", подчерта кандидатът за столичен кмет.

Според него тези избори не са свършили, не са предопределени, въпреки че „официалната пропагандна машина, официалният телевизор показват други победители."

Това е нашата борба и затова отиваме да я водим. ВМРО е организация с кауза и зад нас няма кукловоди, няма спонсори, които да ни казват защо да се кандидатираме. Ние не се ръководим от някакви PR-и, които да ни казват с каква ризка да ходим на дебати или как да вдигаме погледи като американски пастири, заяви още Джамбазки и изтъкна, че е крайно време да се сложи край на обясненията с ЕС, НАТО, ООН, арменския поп и други подобни.

С призива „Излез, иди, гласувай", „Да живее България" и още македонски песни войводите закриха официално предизборната си кампания.