България се нуждае от стабилност, след изборите да се формира стабилно мнозинство и стабилно правителство, което да решава проблемите. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, след като гласува в Плевен.

Той предупреди, че ако България изпадне в продължителна политическа криза, това ще засили и икономическата криза, от което ще загубят всички български граждани. Той призова своите колеги политици след днешния ден към "повече отговорност и повече българщина, а не партийни пристрастия".

Неговата прогноза е обаче - "новият парламент ще бъде шарен - надявам се да бъде и по-национално отговорен".

Според него при "шарен парламент" има един шанс да се сформира правителство, ако партиите са наистина социално отговорни и, ако наистина поставят интересите на държавата и на българите над собствените си политически амбиции и боричкания за власт.

Според него "изненадите и обратите ги решава негово величество българският избирател - каквото реши народът, това ще бъде". "Обикновено политиците обичат да правят прогнози, обичат да се правят на големи социолози - нека тази роля на решаващи да оставим на българския народ."

Иначе Каракачанов е гласувал за това, което ВМРО са започнали да водят като политика "от много отдавна" - за продължаващо увеличаване на доходите, за традиционното българско семейство, за сигурността на българските граждани, отговори той на журналистически въпрос.