НДСВ ще информира в Брюксел за серията от нарушения от страна на ГЕРБ в предизборната кампания. Това се закани кандидатът за столичен кмет от НДСВ Владимир Каролев, който раздаде лупи в центъра на София.

ЦИК отсвирва кандидата за кмет на Аврен, подчерта той. По думите му подкрепеният от НДСВ кандидат за кмет на Аврен Красимир Тодоров е напълно избираем още на първи тур, доказал е качествата си с 8-годишното си управление на града.

С 11 гласа „за" от ГЕРБ и Атака ЦИК гласува отстраняването му от надпреварата, въпреки че той вече е регистриран за участие, заяви Каролев и допълни: „За пръв път в новата история на България ЦИК взема решение с просто мнозинство, което е в нарушение на закона."

По тази причина кандидат-кметът подарява лупа на шефа на ВАС Георги Колев, за да гледа по-добре закона. Втората лупа ще я подаря на шефката на ЦИК, която по думите на Каролев направи поредната политическата проституция: „Знаете, че тя беше синя, а сега е герберка."

С лупа се сдобива и омбудсманът Константин Пенчев, тъй като днес той е сезиран, но отказал да разгледа случая.

НДСВ са подготвили лупа и за главния прокурор Борисв Велчев, защото при толкова изборни нарушения главна прокуратура вече трябвало да се самосезира.

Каролев готви лупа и за Йорданка Фандъкова, която по думите му не могла за толкова години да открие нито една далавера в общината. „Ще й я дам лично - да гледа внимателно," закани се кандидат-кметът.

С лупа ще се сдобие и председателят на СОС Андрей Иванов, който единственото нещо, което виждал без лупи е това на кои свои фирми да дава обществени поръчки.

От НДСВ раздадоха лупи и на столичани, минаващи по „Граф Игнатиев", за да видят по-добре в бюлетината, дълга 120 см, номер 45, под който стои кандидатът за кмет на НДСВ.

Това ще са последните избори, които ще бъдат доминирани от купени медии, закани се още Владимир Каролев и добави, че след изборите всяка медия, която иска коментар от него ще трябва да си плаща.

„Свърших с безплатните приказки по медиите, подчерта той и добави, че гневът му идва от това, че за последния месец едни от водещите вестници в страната не са публикували нито ред за НДСВ.