Лидерът на БСП Корнелия Нинова гласува на предсрочните парламентарни избори в столичното 25 ОУ "Петър Берон". Тя гласува за правовата държава, светла стабилна икономика, здрава нация, високи доходи, пенсии, чист въздух, вода, промяната да продължи и тя да бъде сигурна и необратима.

Тя очаква ниска избирателна активност и заради летните отпуски, а и заради това, че тези избори са втори. Знак за намалената избирателна активност са били изборите за кмет на Благоевград.

Лидерът на БСП призова хората да излязат и да гласуват.

Нинова очаква най-добрият резултат за БСП от днешните предсрочни избори. Тя е сигурна, че БСП няма да бъдат отново на трето място след изборите, но поиска медиите да изчакат първо резултати от изборите. Тя призова отново да се оставят коментарите и изводите за вечерта или за утрешния ден, като БСП първо ще се допира до Националния съвет на партията и до колективните си органи и структури.

Нинова смята, че следващото Народно събрание трябва да направи кабинет, защото предстоят много важни решения за България - приемане на бюджет, приемане на Националния план за възстановяване и устойчивост, както и да се вземат мерки за повишаване на доходите.

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.
на живо

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.

Избирателната активност към 16 часа - 27,20%