Гласувах за единния кандидат на Синята коалиция за президент и за кмет на София с надеждата за силен летящ старт за него на реалните избори през есента. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той и съпругата му Елена Костова бяха първите гласоподаватели, които в 8.30 часа сутринта пуснаха бюлетини в избирателната секция на 50 ОУ "Васил Левски" в столичния кв. "Драгалевци", предаде БТА.

Костов изрази очакване, че в днешните избори ще се включат повече хора, отколкото е членската маса на СДС и ДСБ (10-12 000 души). Мотивацията да дойдат пред урните е отговорността да излъчат кандидат на Синята коалиция, посочи Иван Костов.

Той изрази опасение от манипулация на вота при ниска избирателна активност.

Иван Костов поиска държавните мъже да се въздържат от кампания, използвайки предварителните избори на десния съюз и да не използват постовете си за агитация в полза на едни или други кандидати.

Лидерът на ДСБ припомни, че са призовали лично Бойко Борисов и Цветан Цветанов да участват във вота, но не и да правят кампания. Същото се отнасяло и за Георги Кадиев, който ще гласува днес, а е кандидат от БСП за кметския пост в столицата.