В 17:00 ч. днес изтича срокът за подаване на документите за конкурса за сметоизвозване в София и тогава ще стане ясно колко и кои фирми ще участват в него. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНР по повод изразените преди дни съмнения от кандидата за кмет Мая Манолова, че конкурсите за чистотата се организират, преди да се изтекли действащите договори.

Фандъкова е готова да коментира идеи и проекти с Манолова

Фандъкова е готова да коментира идеи и проекти с Манолова

Кандидатира се пак за кмет, заради нуждата от последователност и развитие

Фандъкова поиска да бъде сезирана при всякакви съмнения относно честността на конкурса и бе категорична, че няма да има криза с боклука в столицата.

"Разбирам много добре от какво се притесняват фирмите - от това, че заложихме много по-тежки условия за тях в интерес на чистотата на града. Очаквам не по-малко от два месеца Комисията да работи по преглеждането на документите преди да се вземе каквото и да било решение. Преди изборите не се очаква да бъдат класирани фирмите", каза тя.

Сметоизвозваща фирма в Калояново заплашена от глоба

Сметоизвозваща фирма в Калояново заплашена от глоба

Фирмата не изпълнява договора си с общината

По повод появилите се в публичното пространство компромати за кандидати за кметове Йорданка Фандъкова коментира: "За мен винаги е било абсолютно недопустимо да се тръгва в това състезание с компромати, защото компроматите винаги се обръщат срещу тези, които ги лансират и които ги предоставят".