Стефан Данаилов е убеден, че и ако стане вицепрезидент ще намира време да играе в театъра и да се снима във филми.

По време на посещението си в Ямбол Ламбо подчерта, че една от функциите му - ако бъде избран - е да стане гарант, че гласът на българската интелигенция ще се чува в обществото. "Защото сега духовните водачи на нацията не намират достатъчно трибуна за своите идеи", заяви той.

Участието ми в изборите за президент е мотивирано главно от хората, които смятат, че е време да се сложи точка на този начин на живот в нашата страна, заяви още Данаилов.

Ламбо заяви, че голямата му мечта е да види всички българи усмихнати, а в страна днес вижда разочаровани и обезверени хора.

Последните две години настроенията станаха особени. Не се гледаме с усмивка, склонни сме да се гледаме лошо", посочи още Данаилов.

По думите му причината се крие в огромното социално напрежение сред хората.

Колкото и деликатен човек да съм, не можех да понеса такъв безпрецедентен театър, който се случи на 4 септември", коментира Данаилов по повод обявяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ.

За голямо мое съжаление пред очите на цяла България един назначава двама за президент и за вицепрезидент. Кой човек, демократично и умно мислещ, може да понесе такава обида", възмути се Стефан Данаилов.

Той коментира предложението за открит телевизионен дебат само между трима от кандидат-президентските двойки, а не с всички регистрирани за изборите кандидати, като пренебрежение към останалите и нарушаване на конституционните им права.