Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания. Така бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира резултатите на БСП на вота за европейските избори от вчера.

Като основни грешки на кампанията на БСП Миков открои изваждането на депутатите социалисти от Народното събрание за три месеца, така и противопоставянето на Станишев. Защо имаше нужда от кампания анти-Станишев, пита отново Михаил Миков. Той бе категоричен, че резултатът на БСП е същият, какъвто беше през 2017 година, което означава, че за две години БСП в опозиция не е направила нищо особено.

Може N на брой контрасоциолози да се упражняват, но резултатът е този, отсече Миков и разкритикува кресливото поведение и постоянното искане на оставки. В този аспект непродуктивно, а и според окончателните резултати на БСП, не е реалистично и друго настояване на социалистите - че евроизборите ще предизвикат промяна в управлението на страната и са тест за стабилността на властта.

Сергей Станишев: Резултатът на БСП е разочароващ

Сергей Станишев: Резултатът на БСП е разочароващ

Той призна, че са загубили много време във вътрешни борби

Партията се отклони от нормите на колективното ръководство. Системно се прокарват разделителни линии вътре и навън, посочи Михаил Миков, според когото войната със Станишев е финалът на едно последователно поведение в партията на прокарване на разделителни линии - както вътре в партията, така и извън нея.

Според Миков обаче една оставка не решава проблемите в БСП. Той призова столетницата да се върне към правилата за колективно ръководство.

БСП имали грешна стратегия за евроизборите

БСП имали грешна стратегия за евроизборите

Според социолозите Кънчо Стойчев и Стойчо Стойчев левицата третирала изборите като смяна на властта

Припомняме, че след края на изборния ден вчера, Станишев заяви, че резултатът на БСП е разочароващ, но това не е последната битка. 

Преди това в изявление от централата на "Позитано" стана ясно, че от БСП не признава загубата и ще правят собствено паралелно предброяване. 

Според социалистът Красимри Янков червените са загубили изборите заради слабостта си, а не заради силата на ГЕРБ. 

БСП брои паралелно и не признава загуба

БСП брои паралелно и не признава загуба

Утре се събира Изпълнителното бюро на партията