България изразява съболезнования към близките на жертвите на терористичния акт в Москва. Това посочват от Министерския съвет на официалната си страница във Фейсбук.

Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления, допълва се в позицията.

От МС призовават за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението.

"Дълбоко съжалявам за ужасното нападение в Красногорск, оставило повече от 60 убити и много ранени", написа президентът Румен Радев в социалната мрежа X.

"България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни цивилни, където и когато се случват. Солидарност към опечалените семейства и към руския народ", пише още държавният глава.

На свой ред в отделна позиция от ДПС също остро осъдиха "бруталното масово убийство на десетки невинни цивилни" при терористичния акт.

11 задържани след терора в "Крокус сити хол" край Москва

11 задържани след терора в "Крокус сити хол" край Москва

133 достигна броят на жертвите на нападението

"Тероризмът е най-тежката заплаха за цивилизацията, посегателство срещу изконните човешки ценности - живота и мира.

Борбата с тероризма и грозните му проявления изисква все повече световната общност да обедини воля, усилия и действия за да гарантира сигурността на хората", отбелязват от Движението.

Те изразяват солидарност с жертвите и ранените, техните семейства и с руския народ.

От ПП-ДБ също заявиха, че осъждат всякаква форма на тероризъм и убийството на мирни граждани. От партията изразиха съпричастност със скръбта на близките на жертвите от терористичния акт в Москва.

Категорично осъждам терористичната атака в "Крокус сити хол" в Москва, написа ввъв Фейсбук и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Няма цел, която оправдава подобно зверство. Терорът няма място никъде по света. Нито един човек не заслужава да преживее подобен ужас. Мислите ми са със семействата на жертвите и с ранените", посочва той.

МВнР няма данни за пострадали българи при терора в Москва

МВнР няма данни за пострадали българи при терора в Москва

Посолството ни е в готовност да съдейства на наши сънародници при нужда