БГНЕС

Кметовете са подложени на силен полицейски натиск преди изборите, заяви пред БНР градоначалникът на Благоевград Костадин Паскалев.

Смятам, че онова, което се случва в държавата ни в момента - непрекъснато да се разхождат лица от правителството и да коментират, че този е престъпник, а онзи е разбойник, е несериозно, коментира кметът.
Той изтъкна, че след това повечето обвинения не издържат в съда.

В тази връзка Паскалев съобщи, че лично той е бил проверяван 16 пъти след подадени сигнали в прокуратурата. 14 от тях завършиха с отказ за образуване на производство поради липса на данни за извършено престъпление, обясни кметът.

Припомняме, вчера лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че сред всички партии цари страх преди местните избори. Също вчера, на пресконференция, организирана от МВР, правозащитници апелираха за законови промени и засилване на превенцията срещу бруталността на униформените.

Според кмета на Благоевград правителството може да предприеме повече мерки, за да се разкрият истинските кметове-крадци.
Ако Бойко Борисов има огромното желание да се въведе ред или ГЕРБ има желание, какво им пречи да определят ориентировъчна цена за изпълнението на един метър-канализация, на един метър водопровод, на един километър пътна инфраструктура
, попита той.

Едва тогава, по думите на Паскалев, „ще цъфнат кметовете-крадци". Най-голямото ми опасение е, че тяхната концентрация ще е в София, заяви още той.

Костадин Паскалев потвърди още, че няма да се кандидатира нито за пореден мандат на Благоевград, нито за президент на страната.