От НФСБ са предопределили явяването на "Обединени патриоти" поотделно, като са казали, че категорично няма да се явят на тези избори с "Атака". "Бяхме готови да участваме на евроизборите заедно с ВМРО без да имаме претенции за места, но те не пожелаха" каза Сидеров.

Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров при регистрацията на политическата формация в ЦИК, съобщи БНТ.

"ВМРО пък не посмя да се яви заедно с нас, което също им предложих. Бях готов да не участвам в листата, да приема техните кандидати, да нямам претенции за места, но въпреки това ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали след това управленската коалиция по тяхно мнение. Така е по принуда ние - трите партии, се регистрираме поотделно", обясни Сидеров.

ТВ реалити ще определи евролистата на Атака

ТВ реалити ще определи евролистата на Атака

Политиката е каквато я направиш - това е "Политическа академия" - випуск 2019!...

От "Атака" чакат финала на политическата си академия, за да определят своята си листа за европейските избори. По думите му кандидатстването за предаването е до 21 април. След това зрителите ще подредят листата.

"Т.е. аз за първи път давам възможност млади и неопетнени хора да бъдат подредени според волята на зрителите", каза още той.

Събрани са над 4000 подписа. "Листата не е готова, тъй като в момента тече Политическа академия - това е едно предаване и състезание, което тече всеки ден и аз съм жури. В него участват млади хора, които не са членове на партиен актив, не са били депутати", заяви Сидеров.

В 17.00 часа на 10 април изтича крайният срок за регистрация на партиите в Централната избирателна комисия за участие в европейските избори на 26 май, а инициативните комитети имат време до 15 април да подадат своите документи в ЦИК.

Малко по-рано в ЦИК се регистрираха и от ДПС.

ДПС се обяви за гарант на мира в България

ДПС се обяви за гарант на мира в България

При регистрацията си за евровота Карадайъ изтъкна, че отстояват евроценностите