Откривайки втория завод на "Теклас- България" в Кърджали, премиерът Борисов не пропусна да репликира лидера на ДПС Ахмед Доган.

„Преди опонентите ни плашеха хората в региона, че когато дойдем на власт ще сменяме имената, ще бутаме джамии, а сега виждате какво всъщност правим. Строим пътища в областта, привличаме инвеститори.

Затова, когато Доган ви каже „добър ден", може да гасите лампите и да си лягате", заяви Борисов по повод думите на лидера на ДПС, че от ГЕРБ си „нямали хал-хабер от управление".

„Преди на това място е имало барутен погреб, днес тук ние демонстрираме отличните взаимоотношения между България и Турция. Това е една огромна инвестиция, която ще даде работа на 300 души", заяви още премиерът, цитиран от 24rodopi.com.

По думите му, за последните 22 години сега България е в най-добрите си взаимоотношения със съседна Турция.

Новият завод ще произвежда каучукови и пластмасови изделия за най-известните автомобилни компании в света, като до няколко месеца ще бъдат разкрити нови 250 работни места.

През последните дни Кърджали е обект на силно внимание от страна на политическите лидери.

До вчера в региона бе Централният лъч на ДПС, воден от Доган, днес премиерът и лидер на ГЕРБ Борисов прави посещение, а утре в града пристига и експремиерът Сергей Станишев.