Министър-председателят Пламен Орешарски е на работно посещение в Кюстендил, където се срещна с министър-председателя на Република Македония Никола Груевски, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Орешарски ще проведе работни срещи с областния управител на област Кюстендил Иван Каракашки, с кмета на града Петър Паунов, както и с кметове от региона.

Премиерът Пламен Орешарски пристигна около 11.00 часа, а след него дойдоха и членовете на българската правителствена делегация.

Срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с македонска делегация, водена от премиера Никола Груевски продължи повече от предвидените 45 минути. Предстоят изявление на двамата министър-председатели.

Входът на Община Кюстендил обаче бе ограден с метални ограждения. Пред входа на общината са поставени знамената на двете държави.
Преди да влезе в сградата на кметството активистите на ВМРО-БНД скандираха: "И преди, и сега Македония е българска", което не остана незабелязано от македонския премиер Никола Груевски.

Делегацията от Македония закъсня с близо час от предвиденото време за началото на срещата.

В програмата са включени още двустранни работни срещи между министри от двете държави. Участие в тях ще вземат правосъдният министър Зинаида Златанова, транспортният министър Данаил Папазов, земеделският министър Димитър Греков и министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

От македонска страна участват вицепремиерът Владимир Пешевски, министрите на външните работи Никола Попоски, на транспорта Миле Янакиевски, на земеделието Любчо Димовски.

Срещата е по инициатива на Република Македония.