БСП реагираха на безумната пресконференция на ГЕРБ, както заяви Георги Свиленски в централата на партията.

Уважаеми представители на ГЕРБ, всичко е във ваши ръце, подчерта на брифинг той. ГЕРБ имали правителство, имали мнозинство и в ЦИК. Вие от ГЕРБ и ОП сте виновни за това положение, каза социалистът. Вие решихте да има и машини, и хартиени бюлетини, подчерта Свиленски. Засрамете се, даже и в наглостта си трябва да имате граници, настоя още той.

Изборният кодекс, по който се провеждат изборите, е приет от ГЕРБ и ОП, а левицата е гласувала против.

От БСП ще осигурят 35 000 наблюдатели и застъпници в изборния процес, за да не допуснат манипулации.

ЦИК няма да променя изборния протокол

ЦИК няма да променя изборния протокол

Нямало нито един ред, който да не съответства на Изборния кодекс

Емил Войнов от ЦИК, чието име бе намесено в пресконференцията на ГЕРБ, посочи на свой ред, че протоколът, приет от ЦИК, отговаря на разпоредбите в Изборния кодекс. Всички в ЦИК са одобрили протокола. ЦИК изпълнява закона такъв, какъвто е, по думите на Войнов. 10 милиона числа трябва да се въвеждат в протоколите. Социалистите питат къде са били специалистите от ГЕРБ и ОП , за да решат проблемите.

Войнов се надява с общи усилия попълването и предаването на изборните книжа са стане в срок.

Припомняме, на брифинг днес от ГЕРБ обвиниха ЦИК в саботаж на изборите. Според тях изборните протоколи са твърде сложни. По тази причина настояха ЦИК бързо да вземе решение за облекчаване на изборните книжа.

От своя страна от ЦИК заявиха, че няма да променят изборния протокол, защото той бил максимално улеснен и в него нямало излишни неща. Няма нито един ред, който да не съответства на Изборния кодекс, отсякоха от Комисията. 

От ГЕРБ обвиниха ЦИК в саботаж на изборите

От ГЕРБ обвиниха ЦИК в саботаж на изборите

Томислав Дончев за сложния изборен протокол: Това е нарочно