"Движение 21" се регистрира в ЦИК за евроизборите, съобщиха от партията на Татяна Дончева.

"Движение 21 ще участва в изборите, за да убедим съгражданите си в нуждата от промяна. Промяна на Европейския съюз, но и на България. Европа има нужда от нови лидери, нови идеи, разчупващи рамките на настоящите политически групи". Това заяви заместник-председателят на "Движение 21" Данаил Георгиев при внасяне на документите за регистрацията на партията в ЦИК.

"Движение 21" ще се яви самостоятелно, с пълна листа от 17 кандидати. Данаил Георгиев заяви, че те са от екипа, стоящ зад Татяна Дончева от основаването на партията и са от различни населени места. Това са част от лицата на "Движение 21" в различни региони на страната. Част от хората, даващи идеите в партията, движещи различните иницативи, лидери, способни да формулират, отстояват и ангажират подкрепа за своите позиции.

По думите му ще се застъпват за запазване и развитие на ЕС, но и за промяна на статуквото в брюкселската администрация, доминирано от големите европейски партии.

Според Георгиев участието на партията му в изборите е необходимо, тъй като трябва да има видима алтернатива на фалшивия двуполюсен модел ГЕРБ-БСП, поддържан от ДПС. "Хората искат да спре преяждането с власт", заяви той и провокира, че това трябва да бъде показано чрез гласуването още на евровота.