Патриотичният фронт е формацията, която има някакъв шанс да отиде на балотаж, борейки се със социалистите за второ място.

Това каза в предаването „Събуди се” по „Нова Телевизия” Георги Марков -  конституционен съдия в периода 1994-2003 г. и кандидат за президент в кампанията от 2006 г.

Георги Марков бе категоричен, че кандидатът на патриотите Красимир Каракачанов е сериозен политик, който има правилни виждания за основния проблем на Европа – мигрантският и за това Европа да бъде християнска.

Държавният суверинитет не може да се разменя за еврофондове, убеден Марков

Държавният суверинитет не може да се разменя за еврофондове, убеден Марков

"Арабската пролет” се превърна в „Ислямското лято 2016” за Европа

Относно евентуалната кандидатура на премиера Бойко Борисов, Георги Марков заяви, че Конституцията не позволява Бойко Борисов да е едновременно президент и премиер.

„Досега 28 години не имало някой да спечели президентски вот без силна партия зад гърба си. В момента в България има една силна партия”, коментира още той. По думите му това са го показали резултатите от провелите се местни избори. 

На въпрос, свързан с очертания от премиера Бойко Борисов профил на бъдещия президент, който трябва да е надпартиен и обединител на нацията, Марков изтъкна, че това са изисквания по Конституция за президента. „Според мен в България не се е родил обединител и българската нация за съжаление не подлежи на обединение.

Считам, че Борисов изчаква, за да види каква ще бъде септември ситуацията в Европа и тогава трябва да реши, дали той да се кандидатира за държавен глава, за да бъде главнокомандващ и да представлява адекватно България в международните отношения и разбира се тогава се поставя въпросът, кой ще е премиерът”, коментира Марков и изтъкна, че Борисов е факир, тъй като е успял да омотае във властта 20 партии и въпреки тях - да управлява.