Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков упражни правото си на глас на поредните предсрочни избори за парламент в 133 СУ "А.С. Пушкин". Пред чакащите го журналисти той бе доста кратък, за разлика от предишните пъти.

"Днес гласувах с машина, защото не искам двете ми дъщери да ходят да учат в чужбина, искам третата ми дъщеричка да може да се върне да работи в България. Искам като виждам приятелите си във Варна да не пътувам 5 часа, а 3 часа. Искам като пътуваме из Европа да не се чувстваме втора категория хора, да ни проверяват документите на всяка спирка", каза Петков.

Освен това - дал гласа си за това да има "нормално европейско правителство", европейки пътища, здравеопазване и образование. "Всъщност, гласувах, защото осъзнавам, че няма спасител и зависи от всеки един от нас."

Попитан от News.bg дали след тези избори вижда в парламента други "добри сили", Петков не отговори, а се оттегли заедно със съпругата си след продължилото под 2 минути изявление.

Вотът на бившия премиер бе придружен и с интересен музикален съпровод. Около 15 минути преди 9, когато Петков гласува, гражданин от отсрещната кооперация реши да разведри настроението на чакащите журналисти в прохладната неделна утрин, като демонстративно отвори прозорците си и пусна музикален аранжимент, увеличен до крайна степен. Не знаем коя партия поддържа гражданинът, но следва да отбележим, че песните бяха все актуални, западни, поп-хитове.

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание
на живо

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание

27.27% избирателна активност към 16 ч. измери ЦИК