Политолозите Димитър Ганев и Татяна Буруджиева коментираха единодушно в БНТ, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж.

"Има двама кандидати с някакви шансове. При госпожа Фандъкова можем да бъдем по-уверени в подкрепата, защото тя е партиен кандидат, ясна е партията, която седи зад нея и колко гласове може да й осигури. Ясно е до какви електорални нива стига г-жа Фандъкова.", каза Татяна Буруджиева. "При госпожа Манолова има шансовете, които са заявили социолозите и гражданите. Там въпросът е как ще се направи така, че с кампанията да се убедят хората да отидат и да гласуват. На Манолова ще ѝ е необходимо едно ветрило от гражданска подкрепа. Изборът е наистина граждански - хората трябва да отидат и да гласуват." коментира още Буруджиева, която е и бивш депутат от БСП.

И Фандъкова, и Манолова гледат с надежда към градската десница

И Фандъкова, и Манолова гледат с надежда към градската десница

Това заяви Димитър Ганев от "Тренд"

Димитър Ганев каза, че и Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова са най-добрите кандидатури от ляво и от дясно на двете големи партии.

Фандъкова привлича инвеститори с четири индустриални зони

Фандъкова привлича инвеститори с четири индустриални зони

Те ще бъдат изградени в "Младост", Надежда", "Овча купел" и северните територии

"Изхождам от резултатите на последните европейски избори. В София най-големите партии са ГЕРБ и БСП. Съответно и Манолова, и Фандъкова са едни от най-рейтинговите фигури - дори най-рейтинговите и от ляво, и от дясно. Това ми дава основание да смятам сигурно развитие - отиването на тези две кандидатури на балотаж. От тук нататък вече много неща зависят от самата кампания.", допълни Ганев.

Левите искат от Манолова да изгони мутрите от общината

Левите искат от Манолова да изгони мутрите от общината

Лявото отдавна не е било толкова консолидирано, изтъкна Калоян Паргов

Припомняме, че Мая Манолова подаде оставка като национален омбудсман и обяви кандидатурата си за кмет на столицата, издигната от Инициативен комитет. В последствие бе подкрепена от Движение 21, Земеделски народен съюз, АБВ, Движение "България на гражданите", БСП, БСДП и др.

Настоящият столичен градоначалник Йорданка Фандъкова стори това малко по - рано. Тя е официално издигната от партия ГЕРБ и се кандидатира за 4 - ти мандат.