По-скоро като съмишленици и добър екип, отколкото като конкуренти се проявиха в предизборния си диспут кандидатите на ДСБ и СДС за столичен кмет Прошко Прошков и Владимир Кисьов.

Регламентът предвиждаше двамата да изложат вижданията си по въпроси, отправени чрез блога на Иван Стамболов sulla.bg

И Прошков, и Кисьов казаха, че ги мотивира да се кандидатират това, че са софиянци и обичат София.

ДСБ-кандидатът заяви, че иска градът да е проходим, да е зелен, да пазим културното си наследство, да имаме град на технологиите и на университетите, а не на чалга и на казина в „Студентски град."

Кисьов от своя страната изтъкна, че желае София да стане хубав и удобен град за живеене на всички софиянци.

По някои от проблемите, посочени от блогърите, като например този с кучетата и трафика, Прошков отправяше остри упреци към нормативната база, а Кисьов акцентира върху това, че много от разпоредбите не се спазват.

Улица „Граф Игнатиев" беше затворена за автомобили - това не се спазва и най-често се нарушава от автомобилите на МВР, посочи Кисьов. Според Прошков пък улицата е много по-красива от „Витошка" и би трябвало тя да бъде пешеходна.

И двамата са категорично против ангажиментите на стопаните на кучета да ги извеждат само с намордници.Не тези, които отглеждат кучета тормозят софиянци, а бездомните кучета", подчерта Кисьов и добави, че ако на едно куче му се поставя намордник в продължение на една седмица, то става агресивно. Той изрази недоумение кой ще сложи намордници на бездомните кучета.

Според Прошков наредбите в това отношение са абсолютно недомислие, абсолютно чиновнически.

Двамата кандидати обявиха, че ще работят за максималното оползотворяване на минералните води на София. По думите им те могат да се използват и за отопление. „200 мегавата спят само в Дружба", посочи Кисьов и поясни, че под София има геотермично поле с такъв потенциал, който може да се използва за нуждите на „Топлофикация София."

Прошков посочи, че минералните води на София са златна мина и за туризма на града и даде като пример за занемарени водни обекти водната кула в „Лозенец", където той е районен кмет.