Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в избирателна секция в Професионално училище по транспорт "Макгахан". Радев пристигна, охраняван от НСО.

Пред журналисти той призова българските граждани да гласуват и заяви, че се надява на повишена избирателна активност. В секцията, в която той гласува до момента правото си на вот са упражнили около 40 граждани.

Трябва да осъзнаем, че настоящите избори за ЕП са не по-малко важни от националните, каза той. По думите му се нуждаем от единна, силна и солидарна Европа, която да вземе навременни решения в интерес на своите граждани.

"Нуждаем се от демократична България, силна с върховенството на закона и свободата на словото", подчерта президентът. Нашата свобода и благоденствие ще зависят и от хората, които днес подкрепяме с гласа си убеден е той.

Затова Радев призова всички българи да гласуват и да не оставят друг да решава тяхното бъдеще. Той акцентира върху чувството за дълг и отговорност на възрастните, които въпреки затрудненията стигат до избирателните секции.

НС вече ясно се е произнесло по въпроса за отпадане на забраната за съобщаване на резултатите от Екзитпол в изборния ден според Радев. Той изрази мнение, че с такова решение се отваря нова възможност за манипулация и фалшиви новини.